Theorie

Bij Rijbewijsknallers leer jij de verkeerstheorie via de online theorieopleiding iTheorie. Dit digitaal lesboek bestaat uit een aantal hoofdstukken die worden afgesloten met een toets, 50 CBR theorie-examens en 100 trainingsfilmpjes om de gevaarherkenning te leren begrijpen. Naarmate je vordert, worden er steeds meer onderdelen van de opleiding geopend. In het begin kun je dus nog geen theorie-examens oefenen, daarvoor zul je eerst de theorie moeten doornemen. iTheorie is zo gemaakt, dat zakken eigenlijk niet mogelijk is. Stel het gebeurt toch, dan kun je altijd nog gebruik maken van de gratis herhalingscursus.

itheorie-1-0

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een proefexamen wat wordt afgenomen op ongeveer ¾ van de opleiding. Dit proefexamen lijkt op het praktijkexamen. Het proefexamen wordt ook afgenomen door iemand van het CBR. Tijdens de tussentijdse toets wordt je beoordeeld op je rijvaardigheid en zelfstandigheid. Alle examenonderdelen worden onder de loep genomen. Je wordt beoordeeld op de officiële exameneisen. Doordat je tussentijdse toets verloopt als een gewoon examen weet je wat je kunt verwachten. Hierdoor zal je veel minder zenuwachtig zijn voor het officiële praktijkexamen.

BIJZONDERE VERRICHTINGEN

Tijdens de tussentijdse toets zullen ook de bijzondere manoeuvres aan bod komen. Doe je deze allemaal goed krijg je hiervoor een vrijstelling. Dit betekend dat je deze dus niet hoeft te doen tijdens je officiële examen. Je instructeur zit tijdens de tussentijdse toets ook in de auto. Hij zal na afloop van de toets te horen krijgen wat jij nog kunt verbeteren voor je officiële praktijkexamen. Voor een tussentijdse toets moet je wel in het bezit zijn van je theorie.

De tussentijdse toets is bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor). Wij raden je altijd aan een tussentijdse toets te doen want hierdoor is er een grotere slagingskans. Dit wordt ook door het CBR bevestigd. Wanneer jij aangeeft een tussentijdse toets te willen doen zullen wij dit voor je regelen. De tarieven van een tussentijdse toets kun je vinden onder het kopje tarieven op onze website. Verdere informatie over de tussentijdse toets vindt je in de brochure hierboven.

img_5055-hr

Praktijkexamen

Wanneer het zo ver is dat jij praktijkexamen mag doen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt. Dit geldt ook voor een tussentijdse toets of een eventueel herexamen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij het examencentrum. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nog een les te doen voor je praktijkexamen dit kan eventueel meer rust geven. Dit kun je gewoon overleggen met mij.

MEENEMEN NAAR HET EXAMEN

  • Je geldige identiteitsbewijs;
  • Als je eerder een tussentijdse toets hebt gedaan: het adviesformulier van de tussentijdse toets. Hierop staat of je vrijstellingen hebt. Als een examinator na afloop van je examenrit twijfel heeft over een bepaald examenonderdeel, kan hij het advies over dat onderdeel tijdens de toets meenemen bij de beslissing of je geslaagd bent.
  • Het formulier ‘Zelfreflectie’. Vul dit van tevoren alvast in. Na het praktijkexamen bespreek je dit formulier met je examinator.
  • De officiële uitnodiging voor je praktijkexamen of toets. Deze heb je, als het goed is, van je rijschool gekregen.