E achter B

Geniet jij al volop van jouw rijbewijs B, maar wil je ook graag met een aanhangwagen rijden? Kies dan voor de één of tweedaagse rijopleiding ‘E achter B’. Wij verzorgen een dagopleiding van zes uur met aansluitend een examen of een tweedaagse opleiding die bestaat uit twee keer 3 uur met op de tweede dag aansluitend het examen. Wil je graag weten welke ‘E achter B opleiding’ bij je past, dan kun je een vrijblijvende intake afspraak maken van twee uur, deze intake kost €90,00. Voor deze opleiding heb je geen theoriecertificaat nodig, wel een geldig rijbewijs B.

Hoe gaat het examen?

Bij het examen zal de examinator voorafgaand enkele vragen stellen over de kentekenpapieren, maten en gewichten, en over de (verplichte) verlichting op de aanhanger. Het examen begint met het aankoppelen van de aanhanger. Tijdens het examen moet je één bijzondere manoeuvre uitvoeren, dit kan zijn:
– Achteruitrijden met de combinatie en stoppen op een aangegeven plek;
– Keren van de combinatie met behulp van een zijstraat;
– Het achteruit inrijden van een inrit en in het midden recht (gestrekt) tot stilstand komen.
Op deze manoeuvres zullen we je uitgebreid voorbereiden, zodat je weet hoe je moet handelen. Na terugkomst krijg je meteen de uitslag van de examinator van het CBR.

img_5031-hr